Workshop Illustratie

Illustratie met kroontjespen en Stempelvormen

Illustrator Loes van Oosten maakt illustraties met verschillende materialen en ambachtelijke technieken. Voor haar illustraties gebruikt ze vaak een combinatie van technieken zoals stempels en kroontjespen. Tijdens deze workshop neemt ze je mee in haar wereld, en ga je samen op ontdekkingstocht om op een eenvoudige manier je ideeën te visualiseren.

Iedere illustratie begint met een basis vorm. Een appel is een cirkel, een huis is een vierkant en het lijf van een vogel heeft vaak als basis een druppel vorm. Na een korte inleiding over basisvormen beginnen je met de techniek van het tekenen met een kroontjespen.
Daarna bedenk je een illustratie en maak je een schets. De schets werk je uit met eenvoudige stempelvormen, aangevuld met de fijne lijntjes van een kroontjespen.

Je werkt 1 of 2 illustraties uit. Deze illustratie(s) kun je mee naar huis nemen om er een kaart van te maken of mooi in te lijsten.

Deze workshop is een leuk vervolg als je al eens een stempelworkshop hebt gedaan, maar je bent zeker ook welkom als beginner! Je hoeft niets mee te nemen, niets op te ruimen. De kosten zijn € 47,50 inclusief materialen, lekkers, koffie, thee etc.

vrijdag 15 april 2016 tijd 19.30 – 22.30 uur 

reserveren voor deze workshop kan door een e-mail te sturen naar dewerkbank.schoonhoven@gmail.com

Biografie
Loes van Oosten is illustrator en vormgever met een liefde voor papier en inkt. Ze maakt voor haar illustraties gebruik van verschillende ambachtelijke technieken o.a. het snijden van papier, zeefdrukken, stempels, linoleumsneden en kroontjespen. Ze laat zich inspireren door het alledaagse, de natuur en de jaren ‘50, ze bestudeert haar onderwerpen als een bioloog en vindt het avontuur in het creëren van iets nieuws. Naast het maken van illustraties in opdracht, verkoopt ze haar werk in winkels en ateliers en geeft ze creatieve workshops waarbij ze haar kennis en enthousiasme voor ambachtelijke technieken deelt.

www.loesvanoosten.com
www.facebook.com/loes.vanoosten
www.instagram.com/loesvanoosten

 

Een reactie op “Workshop Illustratie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s